Japanin elektroniikkamarkkinat

Japani tunnetaan monen muun asian lisäksi myös siitä, että siellä elektroniikkalaitteita myydään erittäin runsaasti. Elektroniikkaliikkeitä löytyykin Japanista loputtomasti ja suomalainen on varmasti hämmästynyt astuessaan sisään japanilaiseen elekroniikkaliikkeeseen. Japanissa elektroniikkalaitteille on suuri kysyntä ja niitä löytyykin lähes mistä tahansa. Elektroniikan suosio näkyy kaikissa kaupungeissa ja tuotteille löytyy runsaasti liikkeitä, joista löytyy lähes mitä tahansa. Japanilaiset käyttävät elektroniikkaa kaikessa ja varmasti jokaiseen elämässä eteen tulevaan tilanteeseen on saatavilla laitteita.

Akihabara-elektroniikkakeskus

Tokiossa sijaitsevasta Akihabarasta löytyy kaikki, mitä vain toivoa saattaa elektroniikan saralla. Tätä elektroniikkakeskusta kutsutaankin tästä syystä Tokion omaksi elektroniikkacityksi. Sieltä löytyy kaikki sellainen elektroniikka, jota tarvitaan päivittäisessä elämässä ja paljon muuta. Se onkin täydellinen kohde turistille, joka haluaa löytää jotain aivan uutta. Tosin suomalaisen kannattaa pitää mielessä, että japanilaiset pistokkeet tai jännitteet eivät välttämättä toimi Suomessa. Tähän voi löytyä ratkaisu Akihabaran juuri turisteille suunnatusta alueesta, josta voi löytää omassa maassa toimivia laitteita. Tai laitteille voi hankkia adapterin, jonka ansiosta se käy suomalaisiin pistorasioihin. Tosin sopivuus täytyy tarkistaa erikseen, jotta vältetään turhat vaaratilanteet.

Akihabarasta löytyy muunmuassa Yodobashi Camera -niminen liike, joka myy elektroniikkatuotteita . Laitteita on niin runsaasti, että kauppa on jakautunut 9 eri kerrokseen. Se onkin yksi alueen suurimmista liikkeistä. Liikkeen hinnat ovat kilpailukykyisiä, joten mistään kalliista luksusliikkeestä ei ole kyse. Jos olet matkustamassa Japaniin, voit käydä etukäteen kurkistamassa Yodobashin verkkosivuilta, mitä tuotteita on saatavilla ja mihin hintaan.

JANPARA

JANPARA on käytettyjen elektroniikkatuotteiden liike. Sinne kannattaa suunnata silloin, kun sinua kiinnostaa erilaiset elektroniikkalaitteet, mutta tuotteiden käyttämättömyys ei ole välttämätöntä. Käytettyjen tuotteiden myynti vähentää hävikkiä, joka on tärkeää tämän päivän maailmassa. Liike muistuttaa Suomessakin tuttuja kirpputoreja, mutta liike on siististi järjestelty ja organisoitu. JANPARA:lla on itseasiassa kuusi erillistä liikettä, joista 1-liike on keskittynyt myymään lähinnä älypuhelimia, tabletteja ja niiden lisälaitteita. Myyjän kanssa kannattaa ottaa puheeksi SIM-kortin lukitus, jotta puhelin toimisi varmasti myös muilla korteilla.

Akihabaran SEGA-liikkeeseen voi mennä kokeilemaan erilaisia videopelejä. Ja kuten arvata saattaa, tulee kokemus olemaan varmasti ainutlaatuinen. Pelejä löytyy laidasta laitaan ja kaikille löytyy varmasti oma suosikki. Ihmiset pääsevät pelaamaan niin taistelu-, ammunta- kuin urheilupelejäkin. Tässä pelipaikassa kuluisi varmasti koko päivä, jos ei täytyisi käydä välillä syömässä jotakin.

Ainutlaatuiset tuotteet

Japanissa mikään ei ole mahdotonta ja sama pätee myös elektroniikkalaitteisiin. Sieltä saa ostettua esimerkiksi äänentoistolaitteita, joita ei näe suomalaisissa kaupoissa. Miltä kuulostaisi vaikka Hello Kitty -kuulokkeet, jotka vievät varmasti huomion? Japanista löytyy myös elektronisia wc-pönttöjä, riisikeittimiä, niskanviilentimiä, kenkien pesukoneita ja lämmitettyjä makuupusseja.

Japani on erikoisten elektroniikkalaitteiden maa ja moni matkustaakin maahan juuri tällaisten erikoisuuksien perässä. Monella ei kuitenkaan ole mahdollisuutta matkustaa niin pitkää matkaa laitteiden perässä, joten erikoisille sähkölaitteille on perustettu nettikauppoja. Tuotteiden mukana tulee usein adapteri, jolla laitteen saa kytkettyä turvallisesti myös muiden maiden verkkovirtaan.

Japanissa kehitetään jatkuvasti uusia laitteita ja yksi näistä on puhelimen ja robotin yhdistävä Robohon. Laite on kehitetty olemaan puhelimesta seuraava aste. Laite toimii älykkäästi vuorovaikutuksesa ihmisen kanssa ja se osaa eri komentoja. Se myös oppii uusia äänikomentoja sitä mukaa, kun se on tekemisissä ihmisen kanssa. Sillä voi soittaa puheluja ja selata nettiä. Toiminnot ovat siis samoja kuin älypuhelimissa. Laite muistuttaa robottihahmoa ja puhuttaessa puhelimeen on mikrofoni laitteen vatsassa ja kaiutin taas sen suussa.

Timo

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Japanilainen juomakulttuuri

Japanilainen juomakulttuuri

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Origami, japanilainen paperintaittamisen perinne

Perinteinen pukeutuminen Japanissa