Japanin kauneimmat luonnonpuistot

Vaikka Japani tunnetaankin edistyneistä teknologiastaan ja suurista kaupungeistaan, on siellä myös useita kauniita luonnonpuistoja, jotka ovat ihastuttaneet vieralijoita läheltä ja kaukaa jo vuosien ajan.

Maalla on rikas historia ja luontokin on hyvin monipuolinen, sillä Japanista löytyy metsiä, järviä ja vuoriakin. Japanissa luonnonpuistoja varjellaan hyvin tarkasti. Osa niistä on valtion omistuksessa, osa julkisia ja osa yksityisiä. Vierailijoita otetaan vastaan lähes jokaisella luonnonpuistoalueella, mutta paikallisten ihmisten ja eläinten tapoja sekä kulttuuria kunnioitetaan ensisijaisesti. Alle olemme listanneet kuusi tunnetuinta luonnonpuistoa, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia Japanin matkasi aikana.

6 kauneinta luonnonpuistoa Japanissa

Yakushima on listamme ykkönen, sillä se on ehdottomasti Japanin luonnonpuistoista vaikuttavin.  Yakushiman puisto on saari, joka sijaitsee Japanin eteläosassa. Puisto on kaunis kaikin puolin, mutta erityisesti sen ikivihreät metsäalueet tekevät vaikutuksen ihmisiin. Yakushimassa on useitakin vuoria, kuten liki 2 kilometrin korkuinen Miyanouradake. Yakushimasta löytyy yli 1000 vuotta vanhoja jättimäisiä puita ja muinainen metsä on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1993. Saaren kauneus houkuttelee vierailijoita jopa 300 000 vuodessa,

6 kauneinta luonnonpuistoa Japanissa

Fuji Hakone Izu puolestaan on Japanin suosituin luonnonpuisto, mitä vierailijoiden määrään tulee. Syy tähän lienee se, että se sijaitsee hyvin lähellä maan pääkaupunkia Tokiota. Fuji Hakone Izussa sijaitsee Japanin korkein vuori Mount Fuji sekä useita järviä ja puistoalueita. Vuorelle voi kiivetä, mutta sen juurellakin on kauniita leirintäalueita ja jopa mahdollisuuksia onkia. Puistoon pääsee Tokiosta luotijunalla alle tunnissa ja perille päästyään voi hypätä paikallisen junan tai bussin kyytiin. Fuji Hakone Izu on vaeltajienkin suosima kohde. Yoshino-Kumano on luonnonpuisto, johon kannattaa ehdottomasti suunnata keväällä. Puisto nimittäin tunnetaan sen kauniista sakura-puista eli kirsikkapuista, jotka puhkeavat kukkaan keväisin. Yoshino-Kumanossa sijaitsee myös Yoshino-vuori sekä UNESCON maailmanperintökohteeksi nimetty vaellusreitti ja Kumano Hongun kylpyläalue. Lisäksi puistossa on paljon näkoalakohteita, joissa pääsee ihailemaan upeita näkymiä. Yoshino-Kumano sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Osakasta ja sinne voi matkustaa joko autolla tai junalla. Kerama Shotō sopii niille, jotka haluavat suunnata meren rannalle. Siellä vieraillessa todella ymmärtää, miten onnekas Japani onkaan ollessaan ympäröity ainutlaatuisen eksoottisilla vesillä. Kerama Shotō on hyvä kohde erityisesti perheille ja pariskunnille – se on rauhallinen alue, mutta tekemistä riittää silti. Luonnonpuistossa voi ihastella meren aarteita sukeltamalla ja kävelyretket näyttävillä rannoilla rauhoittavat varmasti stressaantuneimmankin mielen. Koska Kerama Shotōn saari on hieman kauempana Japanin pääsaaresta, sinne voi mennä lentäen tai lautalla. Akan-Mashu tunnetaan paitsi Hokkaidon saarella sijaitsevana luonnonpuistona, myös Ainu-kansan kotina. Paikalliset ovat syvästi sidoksissa alueen luontoon ja vierailijat otetaan lämpimästi vastaan. Puistossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja esityksiä luonnonjumalien palvontamenojen aikana. Vierailijoillakin on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan niitä, mikäli paikalle saapuu oikeaan aikaan. Ainujen pitkä historiakin on erittäin mielenkiintoinen. Esimerkiksi kansalla on oma kieli, mutta sen puhujien määrästä ei olla enää varmoja. Viimeisenä listallamme on näyttävä Nikko, joka tunnetaan myös tulivuorten maana. Mahtavat tulivuoret kohoavat puiston ympärillä eikä liene ihmekään, että paikallinen kulttuuri on saanut niistä vaikutteita. Vuoret ovat nimittäin suuri osa paikallisten hengellistä toimintaa. Nasudake-vuoren huipulla järjestettiin paikallisten jumalien palvontaa jo vuosisatoja sitten ja alueella on monia temppeleitä. Nikko sijaitsee Japanin pääsaarella noin 125 kilometriä Tokiosta. Siellä vierailee paljon turisteja erityisesti syksyisin, kun puiden lehdet muuttuvat ruskan myötä näyttävän oransseiksi ja punaisiksi. Nikkossa on Japanin koristelluin pyhättö Toshogu, jossa säilytetään lukuisia buddhalaisille tärkeitä patsaitakin.

Timo

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Japanilainen juomakulttuuri

Japanilainen juomakulttuuri

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Origami, japanilainen paperintaittamisen perinne

Japanin elektroniikkamarkkinat