Japanin oudoimmat illanviettomahdollisuudet sekä muutama odottamaton sääntö

Japani on kiinnostavat kohde paitsi maan historian ja maisemien, myös meidän näkökulmastamme eksoottisen kulttuurin takia. Japanilainen kohteliaisuus on käsite itsessään ja tekee maassa matkustamisen erittäin miellyttäväksi. Mutta kulttuurissa on myös toinen, villimpi puoli ja se tekee Japaniin tutustumisesta lisäksi erittäin hauskaa. Suhtaudu siis avoimin mielin ja saatat saada sellaisia kokemuksia, joita et olisi osannut itse matkallesi suunnitellakaan.

Olet siis päätynyt viettämään iltaa Tokiossa ja suunnitelmasi ovat vielä täysin avoinna.

 1. Robot Restaurant

Jos perinteinen baari-ilta tuntuu liian laimealta tässä aktiviteetti, joka ei ole ainoastaan oudoin illanviettopaikka jossa tulet vierailemaan matkasi aikana vaan mitä luultavimmin oudoin illanviettopaikka maailmassa. Kyseessä on tietenkin robottiravintola. Kuvittele kaksimetriset robotit tanssimassa balettia, galaksin seksikkäät kuningattaret kulkemassa ympäriinsä, räjähdyksiä, avaruusgorilloja, kolmimetrisiä robottikäärmeitä ja haita, jotka lähettävät lasersäteitä päästään. Kuvittele kaikki tämä, kerro se sadalla ja saat ehkä jonkinlaisen käsityksen robottiravintolasta. Baarin ja kulissien rakentamiseen on investoitu 250 miljoonaa euroa ja sen näkee. Kaiken tämän näet 60 euron sisäänpääsymaksulla. Ei halpaa, mutta ehdottomasti hinnan arvoista.

 1. Kaksikymmenkerroksinen karaokehotelli

Robottiravintolaa vastapäätä tien toisella puolella on rakennus, joka näyttää tavalliselta hotellilta. Kyseessä on kuitenkin kokonainen karaokelle omistettu hotelli. Valitse huone, juomat ja käsittämättömän hullu naamiaisasu vaatekaapista. Muodosta ystäviesi kanssa esimerkiksi Power Rangereista, pandasta, vaaleanpunaisesta pupusta, ranskalaisesta palvelusneidosta ja merirosvoista koostuva porukka. Laula sitten sydämesi kyllyydestä aamunkoittoon asti. Tämä on paras tapa viettää iltaa.

 1. Maid Café

Juuri kun kuvittelet, etteivät asiat voisi muuttua enää oudommiksi, löydät tiesi palvelusneitokahvilaan. Etsi salainen hissi ja kulje pehmoeläinten vartioiman baarin läpi. Katso, kuinka keski-ikäiset palvelusneidoiksi ja koulutytöiksi pukeutuneet naiset esiintyvät äärimmilleen nopeutettujen paikallisten poppikappalaiden tahtiin. Kaikki tapahtuu noin kolminkertaisella nopeudella tavalliseen nähden. Juuri kun alat tottua näkymään ja arvostaa sitä, kuinka outoa tämä kaikki on, huomaat että viereisessä pöydässä kaksi lukioikäistä poikaa opiskelee matematiikan kokeisiin ja juo pirtelöitä. Joka tekee kaikesta tästä hieman vähemmän outoa… tai ehkä vielä oudompaa.

 1. Takeshita-katu

Tältä aivan päättömältä kadulta löydät kuuluisat Harajuku-tytöt, neljä japanilaista tanssijaa jotka ovat esiintyneet lukuisilla Gwen Stefanin keikoilla ja videoilla tämän soolouran aikana. Nämä neljä tanssijaa ovat varsinaisia tyyli-ikoneja jopa Japanissa. Älä ujostele pyytää selfietä heidän kanssa, Harajuku-tytöt ovat varsin tottuneita siihen.

 1. Owl & Kitten Cafés

Useissa japanilaisissa kahviloissa voit istua nauttimaan kahvistasi, selailla japanilaista sarjakuvakirjaa pöllö olallasi ja muutama kissanpentu nukkumassa sylissäsi.

 1. Ravintola, jossa on epätavallisia tarjoilijoita

Sake-ravintolassa Tokion pohjoisosassa tarjoilija toimii kaksi apinaa, jotka toimittavat asiakkaille kuumia pyyhkeitä ja kylmää olutta pöytään. He hyväksyvät tipit soijapapuina ja työskentelevät ainoastaan kaksi tuntia päivässä ennen kuin vetäytyvät leikkimään toistensa ja kanta-asiakkaiden kanssa.

 1. Akihabara – sähköinen kaupunki

Akihabara on saanut lempinimensä ”Electric City” tunnelmastaan ja valoistaan. Japanin Times Squareksi kutsuttu paikka tulvii valoja, energiaa ja ihmisiä. Vieraile kuusikerroksisessa Sega-tavaratalossa, mutta älä ylläty, jos tulet ulos kaksi tuntia myöhemmin ilman rahaa, mutta leveä hymy huulillasi.

 1. Apinavuori

Kiipeä muutama sata askelmaa päästäksesi Arashiyaman apinapuistoon eli ”Monkey Mountanille”. Huipulla odottavat sadat vapaana juoksevat apinat, jotka hyppivät ympäriinsä ja roikkuvat kallion reunuksilta. Puiston apinoita ei koskaan suljeta häkkeihin vaan ruokinta-aikaan se oletkin sinä, joka on suljettu häkkiin ja häkin läpi voit syöttää apinoille omenoita.

 1. Bambumetsä

Arashiyaman bambumetsä on korkein bambumetsä jonka olet koskaan nähnyt. Metsän henkeäsalpaava kauneus täyttää varmasti kameran muistikortin. Ympärillä kulkee erittäin perinteiseen tapaan pukeutuneita japanilaisia naisia ja miehiä. Tätä paikkaa ei kannata jättää kokematta.

 1. Japanilaiset animekaupat

Sukella kirjakaupan useisiin eri kerroksiin vain huomataksesi, kuinka monenlaisia animesarjakuvia maailmaan mahtuu. Tämä on myös hyvä tapa ymmärtää hieman syvemmin japanilaista populaarikulttuuria, sillä anime on todella vahvasti osa sitä.

Jos käyt koko outojen asioiden listan läpi matkallasi, onnittelut! Olet sukeltanut jo selvästi pintaa syvemmälle japanilaisen kulttuurin outoihin puoliin. Mitä Japanissa sitten EI pääse kokemaan?

Vaikka erilaiset japanilaiset vapaa-ajan aktiviteetit ylittävät helposti kaikki mielikuvituksen rajat, on kuitenkin omalla tavallaan kaikista kiinnostavinta mitä maassa EI saa tehdä. Nämä ovat vähintään yhtä yllättäviä kulttuurieroja eurooppalaisen matkailijan näkökulmasta.

 1. Ei tanssia ilman lupaa

Yökerhoilta vaaditaan erillinen ”tanssilupa” jotta siellä saa liikkua musiikin tahtiin tai edes nostaa kädet ilmaan. Ilman erillistä lupaa klubeilla voi kyllä nauttia musiikista ja juomista, mutta lähinnä istuen tai rauhallisesti seisoen.

 1. Voit pelata korttia, mutta et rahasta

Kaikki kasinopelit ovat kiellettyjä Japanissa. Ulkomaalaisille tämä tulee usein täytenä yllätyksenä, kun he etsivät hauskoja illanviettopaikkoja. Tarkennettuna, itse pelaaminen ei varsinaisesti ole kiellettyä, mutta se ei saa tapahtua rahasta. Ymmärrettävästi tämä vie suurimman jännityksen ja pelin suosion, joten pelipaikkoja on vaikea löytää. Tämä ei onneksi ole ongelma edes pidempään maassa asuville, sillä laadukkaimmat pelit löytyvät nykyään netistä.

 1. Et voi jättää lomailematta

Tämä koskee enemmänkin Japanissa pysyvästi asuvia ja työskenteleviä ihmisiä, mutta ehkä tästä voisi saada vinkkejä muuallekin! Japanissa nimittäin suunnitellaan, että lain mukaan ei voi jättää lomaa pitämättä, vaikka töissä olisi kuinka kiire tahansa. Surullisena syynä tähän ovat Japanin korkeat itsemurhatilastot, joita hallitus haluaa nyt kaikin keinoin saada paremmiksi. Positiivinen laki joka tapauksessa!

Jos siis kaipaat vaihtelua arkeesi tai lomaasi, Japaniin suuntaamalla se varmasti onnistuu. Tämä kiehtova ja erikoinen maa on vienyt monien matkailijoiden sydämen, joten varo, outouksiin voi jäädä koukkuun!

Timo

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Japanilainen juomakulttuuri

Japanilainen juomakulttuuri

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Origami, japanilainen paperintaittamisen perinne

Japanin elektroniikkamarkkinat