Tokio – maailman paras matkailukaupunki

Tokio on maailma itselleen, ja se on ehdottoman välttämätöntä matkailua rakastavalle. Liota itseäsi perinteisessä japanilaisessa kulttuurissa, tutustu kaupungin moderniin elämään ja ihmisten katseluun, kunnes pää pyörii! Tokiossa on kaikki: kirsikkapuun kukinnoista huippuluokan Michelin-sushi-baareihin. Tokio on hullu ja hämmästyttävä kaupunki. Voit katsella tonnikalojen huutokauppaa Tsukijin kalamarkkinoilla aamulla, vaeltaa Imperiumin palatsia iltapäivällä ja laulaa karaokea paikallisten kanssa illalla.

Tämä on moderni, nopeatempoinen kaupunki, jossa on edelleen perinteiset juurensa. Vaikka kaupunki on suuri, Tokiossa on tunnetta puhtaudesta ja järjestyksestä, mikä tekee siitä erittäin edullisen vierailijoille, ja Conde Nast arvioi sen jatkuvasti yhtenä maailman parhaista kaupungeista.

Suosituimmat naapurustot Tokiossa

Tokio on valtava, joten on tärkeää tutustua kaupunkiin alue kerrallaan. Epäilemättä kaupungin parhaat osat ovat Tokion aseman lähellä olevat ja länsipuolella sijaitsevat kaksi suurta kaupunkikeskusta: Shinjuku ja Shibuya. Nämä kaikki sijaitsevat lähellä Yamanote-metrolinjaa, joka on kaupungin tärkein kuljetusmuoto. Tässä on oppaamme naapuruston valitsemisesta, sekä joitakin laadukkaita paikkoja jokaisessa.

1. Shinjuku

Shinjuku on paras paikka asua Tokiossa, erityisesti aseman länsipuolella. Tämä on yksi kaupungin suurimmista liikennekeskuksista, ja se on tärkeällä Yamanote-linjalla. On olemassa useita suuria tavarataloja, suuria elektroniikkaliikkeitä, tuhansia ravintoloita ja Tokion paras kirjakauppa: Kinokuniya. Lisäksi lähellä on paljon nähtävyyksiä.

 

  1. Tokion asema

Tokion asema / Marunouchi-alue ei ole vain kaupungin tärkein liikennekeskus, mutta se on myös hyvä paikka yöpyä. Täällä on tärkein rautatieasema, mukaan lukien Shinkansen-linjan terminaaliasema (pääsy muihin Japanin osiin). Kävelymatkan päässä on kaikki kaupungin tärkeimmät tavaratalot Ginzassa, Nihombashissa jne. Lähistöllä on Imperiumin palatsi ja viereiset puistot, ja alue on kirjaimellisesti hienostunut ravintoloiden kanssa!

 

  1. Roppongi

Roppongi on toinen hyvä paikka yöpyä, mutta se on hieman vähemmän kätevä matkailijoille, koska se ei ole Yamanote-linjalla. Jos arvostat suurta ruokailua, hyvää yöelämää ja runsaasti nähtävyyksiä, kannattaa harkita voimakkaasti Roppongissa oleskelua. Tämä on kaupungin seksikkäin ja kaikkein kosmopoliittisin osa.

Ainutlaatuisia ja omituisia kokemuksia Tokiosta

Jos haluat ainutlaatuisen ja omituisen kokemuksen, ei ole kaupunkia, joka voi paremmin toimittaa sinulle tämän! Tokiossa on niin paljon epätavallisia asioita, kun niitä on edes mainittuna tässä luettelossa. Seuraavassa on muutamia ideoita, joilla pääset alkuun.

 

  1. Vihreän teen seremonia ja viininmaistelu

Souenin Sakurai Tea -kokemus on loistava esittely vihreän teen -seremonioille. Varaa istunto tällä kauniilla paikalla ja istu takaisin päällikkönä karkeina jauhemaaleina, hioi herkkää sencha-teetä tai valmistaa aromaattista paahdettua hojichaa. Jos tuntuu hieman seikkailunhaluiselta, mene vihreää teetä sisältävään viininmaisteluun, jossa on 4 maistelua ja wagashi (pieni purema). Valikoimaan kuuluvat rommi, joka on läpäissyt hojichan ja sencha-infusoidun ginin.

 

  1. MariCar

Aseta videopelien pelaaminen käytäntöön Tokion kaduilla tällä cosplay-karting-kokemuksella. Sinut perustetaan puvuilla, kärryillä ja opastettu kierros kaupunkiin. Sekä turistit että paikalliset ottavat kuvia sinusta, kun liitelet pitkin Tokion katuja!

 

  1. Robot-ravintola

Robin-ravintola sijaitsee Shinjukun punaisessa valossa, ja se on surrealistinen matka japanilaisen kulttuurin outoon puoleen. Kestää 2 tuntia, tämä näyttely sisältää paljon vilkkuvia valoja, tanssia, laulamista ja (tärkeämpää) robotteja. Esinäytön rumpusuorituksen jälkeen mene pääsaliin todella ainutlaatuisen kokemuksen vuoksi.

 

  1. Bar Hop in Golden Gai

Golden Gai on Shinjukun alue, joka koostuu kuudesta kujasta, jotka on tiiviisti täynnä itsenäisiä baareja. Se on loistava paikka napata juomaa (tai kaksi) ja matkustaa aikaa vanhempaan Tokioon. Puolet kokemuksesta vaeltaa ja poimii sinut vievän baarin. Jokainen pieni sisäänkäynti on täysin yksilöllinen, ja teemat vaihtelevat sairaaloista lelu-trolleihin.

5. Ghiblin museo

Tämä museo esittelee Hayao Miyazakin perustaman japanilaisen animaatiostudion Studio Ghiblin työtä, joka tuotti unohtumattomia elokuvia, kuten Henkien kätekmä ja Naapurini Totoro. Studio Ghiblin tuottamista animaatioista löytyy useita huoneita, joissa on erilaisia teemoja.

Ainutlaatuisia ja omituisia kokemuksia Tokiosta

Timo

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Japanilainen juomakulttuuri

Japanilainen juomakulttuuri

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Ikebana, japanilainen kukka-asettelutaide

Origami, japanilainen paperintaittamisen perinne

Japanin elektroniikkamarkkinat